maanantai 14. toukokuuta 2012

Askartelemaan Suomen käsityön museon Työpajaan

Perjantai-iltaa ei olisi voinut hassumminkaan viettää kuin Suomen käsityön museon Työpajassa parin kaverin kanssa. Ne jotka eivät ole uskaltaneet tai kerenneet siellä käymään tässä tulee hieman infoa työpajasta :)


Työpaja on auki aina kun museokin on auki (ti-su klo 11.00-18.00) ja sinne saa mennä siis milloin vain, työpaja kuuluu museon pääsymaksuun mutta perjantainahan on kaikki museot ilmaisia jkl:ssä. Käytössäsi on kaikki mahdolliset materiaalit mitä pajasta löytyy, langoista kaarnaan ja kierrätysroinaan asti.

Paras asia pajassa on se että siellä on esimerkkejä ja ohjeita siitä mitä voisit tehdä, se kannattaa ehdottomasti käyttää hyödykseen! Mutta tottakai voit tehdä ihan mitä vain itse haluat. Mutta tässä muutama esimerkki mihin pajasta löytyy ohjeet ja matskut:Joihinkin löytyy kuvallisten ohjeiden kanssa ihan kunnon esimerkitkin eri työvaiheista, kuten tähän leppäkerttu neuletyynyyn. 

 Ja pajasta löytyy järeämpiäkin vehkeitä.

Toinen kaveri teki nappikaulakorun, toinen kaarnalaivan ja itse väänsin uuden korvakorutelineen. Joku kerta tahdon kokeilla ryijyn tekemistä ja joitakin muita mitä olisi ihan hauska tietää miten se tehdään.

Pajasta löydät maksulaatikon, johon voit pudottaa sen verran rahaa mitä arvioit käyttäneesi materiaaleja. Suurimmassa osassa ohjeista löytyy valmis hinta-arvio (mutta hinnat ei tosiaankaan ole suuret, pyörivät siinä euron paikkeilla).

Museossa päättyi juuri sunnuntaina NowHere Finland 2012 -näyttely ja seuraavaksi sinne tulee 31.5 kuvataiteilija Anu Tuomisen Sormenjälkiä -näyttely (kuvassa). On muuten aika hauska ja nokkela näyttely, kannattaa käydä kurkkaamassa!

4 viestiä:

Jokke kirjoitti...

Olen käynyt tuolla joskus näpräämässä, mahtava palvelu museossa!

unilaulu kirjoitti...

Jokke, juu niinpä! Ihan vain monipuolisten materiaalienkin takia sinne kannattaa suunnata, sellaisten mitä kotoa ei löydä :)

Tuuli kirjoitti...

Kuulostaapa hauskalta! Harmi että harvemmin tulee suunnattua Jyväskylän seudulle. Mutta jos sinne päin asiaa tulee niin ehdottomasti tuolla pitäisi käydä!

Inka kirjoitti...

Toi perjantaivinkki oli kyllä hyvä! Ja Anu Tuominen on kiva, täytyy kyllä käydä katsomassa se näyttely.

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...