keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Amsterdam - reissukuvia osa 1

Hollantilaisten pyörät <3 Heillä kun nämä pyörät ovat ahkerassa käytössä niin ihmiset tykkäävät myös tuunailla niitä paljon. Oli ihana nähdä pyöriä joihin oli kiinnitetty suloisimpia koreja, joissa oli kukkia ja vaikka mitä. Tämän inspiroimana ostinkin ystävälleni tuliaiseksi kukkaisesta vahakankaasta tehdyn pyörän satulan suojuksen, jotain käytännöllistä tuliaista eikä vain rihkamaa.

Vinot talot hymyilyttivät. Meidän hotellihuonekin oli kalteva.Bongasin nämä jostain näyteikkunasta missä oli kaikkea käsintehtyä.


Anne Frankin talossa käyminen oli ihan todella koskettavaa.. En jotenkin voinut uskoa että minä ihan oikeasti seison siinä huoneessa jossa Anne kirjoitti päiväkirjaansa. Huoneessa oli seinillä vielä jäljellä pari Annen ripustamaa kuvaa.. Narisevia portaita kiivetessä kulki kylmät väreet selkää pitkin.

Talossa ei saanut kuvata, joten tässä pari sieltä ostamaani postikorttia, vasemman puoleisessa on Anne ja oikeanpuoleisessa keskimmäinen talo on heidän.

Ja tässä kuva Annen päiväkirjasta, joka oli siellä esillä ja Annen huone lavastettuna.


Tunnistatko nämä herraset? Madame Tussaudsin vahakabinetissä tuli nyt käytyä, Lontoon reissulla kun ei kerennyt. Kyllä nuo nuket ovat niin taidokkaasti tehty että joidenkin odotti oikeasti liikkuvan!  

 
Dam Squaren joulukuusi. Amsterdam oli koristeltu nätisti jouluvaloilla, eikä ollenkaan mauttomasti.
Reissussa tuli syötyä niin hyviä ruokia! Valitettavasti vegaani ruokavalio sai jäädä hetkeksi paussille, koska tuolla ei niitä maitotuotteita oikein voinut välttää.

2 viestiä:

Inka kirjoitti...

Nätinnäköistä on Damissa näköjään talvellakin. Kävin viime kesänä ja kaupunki oli kyllä mukavan oloinen. Sinne palaan vielä joskus.

unilaulu kirjoitti...

Inka,

oli todellakin nättiä talvellakin :) Itselläni on ihan samanlainen fiilis että takaisin on päästävä!

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...