tiistai 29. marraskuuta 2011

Viikonpäivä -taulu

Olen ihastellut kaupoissa kaikenlaisia liitutauluja joihin voi merkata menonsa. Olen itse ihan hirveän hajamielinen ihminen toisinaan, vaikka menot onkin merkattu siihen pieneen kalenteriin saatan silti unohtaa ne! Muistilappuja onkin sitten viljelty ympäri asuntoa mutta ei nekään meinaa toimia.. Ajattelin että tuollainen tauluhan voisi olla ratkaisu. Kirjoittaa siihen ne tärkeimmät menot ylös ja asettaa sellaiselle paikalle missä se on koko ajan näkyvillä. Mutta en kuitenkaan ole moista kaupasta kotiin raahannut vaan tein sen itse.

Ja tässä se on! Huomasin Avotakassa maininnan siitä että valkotaulutusseilla voi kirjoittaa lasiinkin ja päätin hyödyntää sitä tähän. Viikonpäivä -taulun tekeminen on ihan äärettömän helppoa! 

Tarvitset 
-haluamasi kokoinen taulu
-kartonkia
-valkoista paperia
-liimaa
-sakset (tai paperileikkuri)
-viivoittimen
-lyijykynän ja mustan tussin
-valkotaulutussi (niitä saa kirjakaupoista, sekä ohuina että paksuina)

Jos kehyksissäsi on tuo valmis kaupasta tullut pohjapaperi, käytä sitä apuna mittaamaan mustasta kartongista oikean kokoinen pohja taulua varten. Jos ei ole niin ota viivoitin avuksi.

Leikkaa paperista mieleisesi kokoiset 7 palaa, jotka tulevat kirjoitus osioiksi. Mallaa pohjaa vasten että osaat leikata ne suunnilleen oikean kokoisiksi. Minulla on käytössä paperileikkuri, mutta hyvinhän ne voi saksiakin.

Muotoile paperit sellaiseksi kuin haluat, itse pyöristin hieman reunoja. Kynällä kannattaa merkata viivoittimen avulla kartongin reunoihin parin sentin päähän viivat, joiden avulla paperit saa   liimattua keskelle. Lyijykynän jälki lähtee hyvin kartongista pois pyyhekumilla.


Tauluun voi käyttää valmiita kirjaimia tai vaikkapa leimailla ne tai sitten ne voi piirtää itse. Piirtämisen apuna kannattaa käyttää viivoittimen avulla tehtyä taulukkoa, jotta kirjaimista tulee kaikista suunnilleen saman kokoisia. Piirtäessä tai suunnitellessani piirrän aina ensin lyijykynällä ja sitten mustalla finelinerilla päälle. 

Leikkaa kirjaimet ja liimaa pohjaan kiinni.


Kehystä ja viikonpäivä -taulu on valmis! Siitä vain kirjoittelemaan menot ylös! 

Tälläistä tauluahan voi käyttää menojen kirjaamisen lisäksi vaikkapa menuna, listata jokaiselle päivälle suunnittelemansa ruuan.

6 viestiä:

Inka kirjoitti...

Hei kiva idea! Kiitos vinkistä :)

Laura kirjoitti...

Hyvä idea ja tyylikäs toteutus.

marjohei kirjoitti...

Vau,oli niin kiva idea ja toteutus, että pakko laittaa talteen idea! Kiitos! :)

Niina kirjoitti...

vau, onpas kiva idea

Nokkonen kirjoitti...

Ihana idea,vitsi täytyy katsoo jos saisi itsekin tuommoisen tehtyä joskus.Mulla kanssa viisi kalenteria ympäriinsä ja muistilappuja joista ei ole mihinkään..

unilaulu kirjoitti...

Hei kiva että ootte tykännyt! :) Siitä vain tekemään oma versionne! (muistakaa laittaa linkkiä minulle että pääsen kurkkaamaan)

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...