perjantai 8. heinäkuuta 2011

Pieniä paloja Ahvenanmaalta

En ole vielä saanut kehitettyä filmikuviani, mutta tässä muutama palanen Ahvenanmaalta..

Juhannussalkoja näkyi lähes kaikkialla tietenkin, ne oli kyllä upeita. Harmitti ettei keretty näkemään niiden pystyttämistä tai muutenkin perinteistä juhannuksen juhlimista.


Leirialueemme Gröna Uddenin vieressä itäsatamassa oli upea Äventyrsgolf, seikkailugolfrata. Aika uskomattomia esteitä ja muutenkin sai minigolfin näyttämään vielä kymmenen kertaa hauskemmalta! Olisi tehnyt mieli mennä itsekin pelaamaan, mutta tyydyttiin katsomaan ravintolasta muiden pelaamista, sekin oli jo hauskaa.

Itäsatamaa, merikortteli. Kuvasta pois jäi vasemmalta suloinen kahvila Café bönan, jossa tarjoillaan ekologista kasvisruokaa ja itse söin kahvilassa mm luomu Eskimo -jäätelön! (: 

Todisteita :D

Kivilabyrintti.

Vanha mylly.

Maisemaa matkalta Nåtöön Maarianhaminan eteläpuolelle, luonnonsuojelupuistoon. Luontopolku oli  hauska, joskin meinasimme eksyä sinne kun kartat olivat loppuneet. Onneksi mukava pariskunta joita inhottavasti häiritsimme ohjasi meidät takaisin oikeaan suuntaan :) Katoavaa saaristolaismaisemaa, lehtoniittyjä, pähkinäpuulehtoja ja kukkaniittyjä..

..ja vapaana olevia lehmiä löytyi polun varrelta. Siellä ne vaan möllötteli ja tuli ihmettelemään lähemmäksi kahta kulkijaa.

Kalliomaisemista ei vaan voinut saada tarpeekseen.. Huomaatteko mikä siinä kukkii? Ruohosipuli! Sitä kasvoi villinä kallion väleissä lähes kaikkialla.


Viimeisinä päivinä aloitimme matkan kohti Långnäsin satamaa. Pyöräilimme Lemlandiin ihanissa maisemissa (kanaali ja tuulimyllyjä), jotka sitten tosin vaihtuivat melkein moottoritie maisemiksi. Lemlandissa yritimme etsiä jonkinlaista majapaikkaa mutta löysimme vain suloisen uimarannan. Sattumuksien kautta saimme kutsun mennä aivan ihanan Ahvenanmaalaispariskunnan takapihalle yöpymään. Nautittiin raparperipiirakkaa ja iltateetä heidän kanssaan kuistilla ja juttelimme yömyöhään. Ei voinut kuin hämmästellä tälläistä ystävällisyyttä!

Viimeisenä päivänä menimme lautalla Föglöön, ihanaan pieneen saareen. Pyöräilimme katsomaan vanhoja rakennuksia ja muutenkin yleistä asutusta. Aivan unelma paikka olisi tuollainen vaikkapa mökkisaareksi. Pienestä keskustasta, Degerbystä, löytyi kaikki pieni tarpeellinen - kauppa, posti ja pankki. Täydellinen lomapaikka rauhaisissa tunnelmissa.


Käytiin myös Föglön kirkolla.


Pieniä kivoja asioita:
- yksittäisten ihmisten pitämät omat kirpputorit. Melkein missä vaan tienreunalla saattoi olla kirpputori -kyltti. Eräänkin vanhan rouvan leikkimökistä löytyi kaikenlaisia aarteita joita olisi tehnyt mieli haalia mukaan, mutta piti hillitä intoa kun rinkat olivat muutenkin jo täysiä ja painavia.
- ihmiset. Niin ystävällisiä ja iloisia. Oli ihanaa kun itsellä oli niin ihana ja vapaa olo, niin ei ollut töykeitä ihmisiä latistamassa tätä. Aina sai ystävällistä palvelua ja apua.
- luonnon rauha, saaristomaisemat <3 Niin, eipä tähän oikein muuta lisättävää.
- ja tietenkin se matkaseura oli rakkainta ja parhainta!

2 viestiä:

Illusia kirjoitti...

Voi, kuulosti ihanalta reissulta! Tuli itsellekin kauhea halu päästä käymään Ahvenanmaalla! :D

unilaulu kirjoitti...

Illusia,

Suosittelen todellä lämpimästi Ahvenanmaata! :) Se oli kyllä aivan ihana reissu!

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...