torstai 30. kesäkuuta 2011

Retkieväitä

Reissusta on palailtu, ruskettuneesti ja iloisin mielin! Olimme ystävän kanssa pyöräilemässä Ahvenanmaalla reppuilun merkeissä 5 päivää. En ole ennen käynyt Ahvenmaalla, aivan upea reissu! Rannikko maisemat, talot ja kaikki olivat niin ihania että! Kuvamateriaalia tulossa toivottavasti.
Mutta reissuun täytyi tehdä rahaa säästäen hieman omia eväitä..

Myslipatukat

Nam nam nam! Todella hyviä ja maukkaita, vei oikeasti paremmin nälän tunnetta pois kuin jotkut valmiit myslipatukat. Eivätkä menneet miksikään reppuillessa. Ja kävivät myös hyvin makeannälkään.

Mysliainekset
6 dl kaurahiutaleita
1 dl saksanpähkinärouhetta ja mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rusinoita
1 dl auringonsiemeniä
(mutta tähänhän voi oikeasti laittaa ihan mitä vain itse haluaa!)

Loput
1 1/2 dl appelsiinituoremehua
1 1/2 dl siirappia
1/2 tl suolaa

Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä suola kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliainekset joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta. 
Alkuperäinen ohje täällä, sovelsin omanlaiseksi siten mitä omasta kaapista sattui löytymään ja jättäen sokeria pois koska tuota makeutta tulee kyllä tarpeeksi siirapistakin.

Siemennäkkileipä


Herkullista, miusta tuntuu että en osta hetkeen leipää kaupasta. Meni matkalla hyvin pelkilteen, ilman että olisi tarvinnut laittaa jotain päälle. Nämäkin säilyivät hyvin, joskin sitkeytyivät hieman matkan loppua kohden.

2 1/2 dl vettä
1/2 dl sulatettua margariinia
ripaus suolaa
3 dl spelttihiutaleita
n. 3 dl täysjyväruisjauhoa
auringonkukansiemeniä

Sekoita sulatettu margariini ja suola kylmään veteen. Lisää speltti ja laita jauhoja sen verran että taikinasta tulee kiinteää. Kaulimella kauli taikina ohueksi leivinpaperin päälle, alle puolen sentin paksuiseksi levyksi. Lisäsin vielä lopussa taikinan päälle auringonkukansiemeniä painaen niitä hieman taikinaan.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Tämän ohjeen sovelsin myös kaapin sisällön mukaan ja muokaten sitä hieman terveellisemmäksi (ei vehnäjauhoja). Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Reissusta täytyy palautua hetken verran. Rauhoittua. Vaikka koko reissukin oli aivan uskomattoman rentoutunutta oloa luonnon keskellä.
Mutta sitten yritetään päästä takaisin kuoseihin, kädet vähän syyhyää tekemisen perään!

0 viestiä:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...