torstai 14. huhtikuuta 2011

Hämmennys ruokakaupassa, taas

Olin ruokakaupassa hakemassa kauramaitoa ja margariinia. Meinasin ensin valita sen tutun margariinipaketin, kunnes aloin taas enemmän vilkuilemaan sitä tuoteselostelistaa. Aikaisemmin on katsottu ettei ole mitään eläinperäistä mutta nyt jäi E -koodit ja sanat joita ei ymmärtänyt häiritsemään. Ja tietenkin on tullut tässä luettua Mats-Eric Nilssonin loistavia kirjoja ja senhän jälkeen nämä kaikki kirjaimetnumerohirviöt hirvittääkin..

Mikä olisi sitten se hyvä valinta? 
Mietin tätä sormi suussa margariinihyllyn edessä parisenkymmentä minuuttia käyden läpi kaikkia paketteja. Nyt lähimmäksi ehkä pääsin valitsemalla Alpro Soyan margariinin. (Jos tätä haluaa testata, huomasin juuri että näytteitä voi saada täältä)

"Lisäaineilla parannetaan ruoan makua, ulkonäköä, säilyvyyttä ja rakennetta. Teollisuusmaissa kuluttaja syö keskimäärin 6-7 kiloa lisäaineita vuodessa!"  - suhteellisen karua luettavaa, mutta todellakin ohjeistan ihmisiä joita kiinnostaa enemmän mitä suuhunsa pistää lukemaan Petos lautasella ja Aitoa ruokaa -kirjat . Vanilian valmistus - kirjaimellisesti - eläimen paskasta, patonkiin lisätyt väriaineet että se näyttäisi enemmän täysviljapitoiselta kuin se oikeasti on ja paljon muuta. Itselleni osui kirjastossa ensin käteen jälkimmäinen kirja ja nyt tällä hetkellä on omassa omistuksessa ja lukemisen alla ensimmäinen teos.
Huh. No mutta ei tästä asiasta sitten sen enempää. Hämmentynyt pieni askartelija vain hämmästelee ja ihmettelee.

0 viestiä:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, jokainen kommentti tekee miut iloiseksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...